Om oss

Vår förening har sitt säte i Vargön och består av ca 60 medlemmar i musikkåren och drillen. Musikkåren startade 1964 och till dem hör Vargöns drill- och flaggflickor, som var de första drillflickorna i Sverige vid starten 1966. Musikkåren har dock anor från tidigt 1900-tal i kårerna Lyran och Vargarna.

I huvudsak sysslar Vargöns musikkår och drill- och flaggflickor med marsch men kåren har även en bred repetoar med allt från filmmusik till storband och drillflickorna använder förutom drillstavar också flaggor och pom poms.

Musikkåren och drillen passar perfekt vid högtidliga tillfällen så som invigningar och jubileum men också vid mer traditionella spelningar så som exempelvis festivaler, karnevaler, invigningar eller andra festliga evenemang. Vi har bland annat deltagit vid nationaldagsfirandet i Västra Tunhem under många år, nationaldagsfirande i Holmestrand i Norge och vid VM-finalen i Bandy. Vår största konsert är Allhelgonkonserten, där tar vi ut svängarna och det blir mycket showdance och nya låtar men också välkända stycken.

Håll dig uppdaterad om spelningar och aktiviteter via hemsidan eller vår Facebook-sida!